Klamydiatest

Føler du deg bekymret? Har du hatt ubeskyttet sex? Nå kan du raskt få svar på om du har klamydia. Du tester enkelt og raskt med en klamydiatest til hjemmebruk. En klamydiahjemmetest gir deg et klart svar på om du har klamydia – og en test for klamydia fra nettbutikken vår er like sikker og presis som den de bruker hos legen. Vår klamydiatest gir deg nemlig 99,5 % sikkert resultat.

Når du bestiller klamydiatest online hos TestSmart.no, får du alltid fri frakt, lynrask levering og en superdiskret forsendelse.

Behandling av klamydia

Viser din klamydiatest seg å være positiv, er det viktig at du får behandling så raskt som mulig. En ubehandlet klamydiainfeksjon kan bl.a. forårsake infeksjon i egglederne hos kvinner, og nedsatt fertilitet hos menn. Både menn og kvinner kan bli sterile.

Det er viktig at du så snart som mulig kontakter lege for behandling. Behandlingen er gratis og kan fås hos fastlegen din, på infeksjonsklinikker, ungdomsmottak og helsestasjoner. Bestill en time så snart som mulig for å få rask behandling og unngå komplikasjoner.

Husk å informere tidligere partnere

Får man en positiv klamydiatest, bør man også informere sine tidligere sexpartnere, slik at de også kan la seg teste for klamydia.

Klamydia er en av de mest alminnelige kjønnssykdommene. Det er primært unge i aldersgruppen 18 til 24 år som rammes. Mange unge blir imidlertid overhodet ikke testet for klamydia, og det er derfor forventet at det er mange flere som går rundt med sykdommen. Selv om klamydia ikke behøver å være alvorlig, kan det å gå rundt med sykdommen ubehandlet ha seriøse konsekvenser. Blant annet kan ubehandlet klamydia gjøre kvinner infertile. Derfor er det en svært god ide å teste for klamydia hvis du har mistanke om at du kan være smittet.

Klamydia forårsakes av bakterien Chlamydia trachomatis. Hos voksne gir Chlamydia trachomatis infeksjon i kjønnsorganene. Chlamydia trachomatis lever i cellene i urinrøret, og hos kvinner også i cellene i livmorhalsen.

Symptomer på klamydia

Svært mange menn og kvinner oppdager overhodet ikke at de er blitt smittet med klamydia. Det gjelder ca. 2/3 av alle kvinner og 1/3 av menn. Så kanskje er du en av dem som har klamydia uten å vite det. Når kvinner opplever symptomer på klamydia, viser det seg ved økt utflod fra skjeden, blødninger fra skjeden ved samleie, underlivssmerter og smerter ved vannlating. Menns symptomer på klamydia vil f.eks. være svie og smerter ved vannlating og utflod fra urinrøret.