Folsyre

Husk folsyre før og under graviditeten

Går du med tanker om å bli gravid, eller er du det kanskje allerede uten at du tar folsyre som kosttilskudd? Så er det ingen grunn til å vente. Spesielt for gravide er folsyre (et B-vitamin) et viktig kosttilskudd.

Hva er folsyre?

Folsyre eller folinsyre som det også bliver kalt, er et av de viktigste kosttilskudd for gravide kvinner, eller kvinner som planlegger å bli gravide. Folsyre er et B-vitamin som blandt annet kan minske risikoen for at barn blir født med ryggmargsbrokk ? derfor er dette et spesielt viktig vitamin for gravide. Hvis du er i planleggingsfasen av en graviditet, er det derfor viktig at du husker å få folsyre med på huskelisten.

Folsyre finnes også naturligt i en lang rekke fødevarer ? f.eks i grønne grønnsaker som brokkoli, og forekomsten av folsyre er også høy i lever. Det anbefales likevel at gravide tar folsyre som kosttilskudd som forbredelse til graviditeten og under selve forløpet, da det kan være vanskelig å måle det nøyaktige inntak i gjennom fødevarer.

Kjøp folsyre som kosttilskudd

Her på siden kan vi tilby Babyplan Folsyre som inneholder den samme mengde folsyre som du har bruk for under graviditeten ifølge anbefalinger. Derfor kan du allerede nå ta folsyre, hvis du er i gang med forbredelsene til en graviditet. Uansett om du er førstegangsfødende eller har født før, så er folsyretilskuddet en god ide som kan være med til å forebygge blodmangel som mange norske kvinner har problemer med.