Kvalme – et hyppig symptom på graviditet

Kvalme er et hyppig symptom på graviditet

Kvalme er kanskje et av de mest kjente symptomer på at du kan være gravid. Det er antagelig også det symptom som er mest til besvær, og kan gjøre det vanskelig å f.eks gå på jobb. Hvis du tilhører gruppen av dem som er mest plaget, så finnes det små ting du kan gjøre for å minske kvalmen.

Forskjellige grader av kvalme

Mange opplever kvalme når de er gravide. Den kommer typisk i løpet av de første tre måneder av graviditeten. Graden kan variere fra den helt milde hvor du uten problemer kan gå på jobb, til de mere vanskelige tilfeller hvor kvalmen resulterer i hyppig oppkast og dehydrering. Men for langt de fleste er det den milde kvalme som karakteriserer de første måneder. Noen er også så heldige at de ikke har kvalme i det hele tatt.

Gode råd mot kvalme

Hvis du tilhører den gruppe kvinner som er plaget av kvalme under graviditeten så finnes det en rekke gode råd. Det kan f.eks anbefales å spise litt før man står opp, og igjen like før man går i seng ? og selvfølgelig også i løpet av dagen. Døgnets måltider kan med fordel deles opp i flere mindre måltider, noe som kan lette forakten for mat som kan være et resultat av kvalmen.

Hvis kvalmen fører til oppkast er det viktig å huske og drikke vann for å unngå dehydrering under graviditeten. Det finnes også en rekke andre løsninger som kan brukes for å redusere kvalme hvis man ikke er gravid, som f.eks medisin mot transportsyke eller akupunkturarmbånd.

Få svar på om kvalmen var et symptom

Er du enda ikke sikker på om du er gravid, og går du rundt med en mistanke? Så er det best å ta en graviditetstest eller gå til legen. Her kan du finne forskjellige typer av graviditetstester. De kan selvfølgelig ikke stoppe kvalmen, men de kan hjelpe deg med å få et svar på om du er gravid eller ikke.

» Les også – Verdt å vite når du er gravid