Tanker om Graviditet

Det er ganske normalt at nervøsiteten melder seg, eller at tankene snurrer når man begynner å planlegge en graviditet. Hva hvis man får problemer med å bli gravid? Eller hva hvis noe går galt underveis i graviditeten?

Mange kvinner kjemper med tanker som disse i større eller mindre grad. Noen eksperter mener at disse tankene oppstår i forbindelse med det store ansvaret som kommer med å bli mor, og derfor er et ledd i den metale forbredelsesprosess.

Angsten for å miste under Graviditet

Angsten for at det skjer noe med det ufødte foster, oppstår hos de fleste kvinner. Dette skyldes blandt annet at kvinner tidlig begynner å forestille seg, hvordan livet med barnet blir. De begynner å planlegge en masse praktiske ting som å kjøpe babyutstyr, klær osv. Derfor blir angsten for å miste større jo mere virkelig det blir.

Selv om det er helt normalt å tenke disse tanker, er det viktig og prøve å legge dem litt til side så de ikke blir dominerende. For mange hjelper det å se fosteret ved scanning (man kan få scanning i ca. uke 12, og igjen i ca. uke 20), og selv se at babyen har det bra. Så snart man starter å merke liv kan angsten også minskes, da man hele tiden får bevis for at alt er ok.

Tanker om livet som mor under Graviditet

Akkurat som det kommer tanker med angst, følger også tanker omkring hvordan livet som mor blir. De fleste forestiller seg denne tilværelse på forhånd i gjennom lengre tid, og har en klar forestilling om hvordan det blir. Det er naturlig at man starter å overveie hvilken type mor man ønsker å være for sitt barn, og hvordan man vil oppdra barnet. Mange tenker gjerne tilbake på sin egen oppdragelse.

Det er en ganske bra at man gjør seg disse forestillinger, men man skal være klar over at alle barn er forskjellige, og at man derfor aldri kan vite hvordan det blir. Uansett så oppstår en masse følelser med det å bli foreldre. Selv om det kan være angst og nervøsitet inne i bildet, er det stadig den største og beste opplevelse man kan forestille seg.

Lykke til med graviditet og de 2 streker på testen!