Verdt å vite når du er Gravid

Har du nettopp fått 2 streker på testen? Er du overlykkelig over det kommende familiemedlem, men likevel i tvil om, hvordan du egentlig skal forholde deg til det?

Her kommer noen gode råd, som kan være nyttige, hvis du akkurat har funnet ut av at du er Gravid.

Kan jeg være sikker på at jeg er Gravid?

Når du har oppdaget at du er Gravid, skal du kontakte legen som gir deg tid så dere kan snakke om forløpet, lage en vandrejournal osv. Noen leger vil også at du skal ta en ny Graviditetstest, så du er helt sikker på at du er Gravid. Men det er viktig å understreke at legens tester er akkurat like så nøyaktige som dem du selv kjøper. Hvis du har testet positivt hjemme eller hos legen, kan du derfor godt regne med at du er Gravid.

Anbefalte vitaminer og kosttilskudd når du er Gravid

Etter at du selv eller legen har konstantert at du er Gravid, er det en rekke anbefalinger som det er viktig at du kjenner til. Allerede før du blir Gravid anbefales det at du tar folsyre frem til du er 2 måneder på vei. Det anbefales også at du tar jern, D-vitamin og kalk allerede fra du oppdager at du er Gravid. De anbefalte doser kan du snakke med legen din om.

Andre anbefalinger når du er Gravid

Det anbefales også at du følger de 8 kostråd. Dette skyldes at både du og fosteret har bruk for en masse næring og vitaminer gjennom kosten, og derfor er det viktig å spise forholdsvis sunt under din Graviditet. Du er helt sikkert også klar over, at det anbefales at du ikke røyker og drikker alkohol når du er Gravid. Spesielt røyking har påvist et økt risiko for komplikasjoner. Dessuten anbefales det at man stadig er fysisk aktiv minimum 30 minutter hver dag. På Helsenorges hjemmeside kan du finne flere informasjoner og oppfordringer til deg som er gravid.

Som du kanskje forstår så finnes det en jungel av anbefalinger å sette seg inn i. Forhåpentlig har du nå et litt større innblikk i noen av de tingene du skal være oppmerksom på.