Klamydia kan enkelt behandles – hvis det blir oppdaget

Rundt 30,000 menn og kvinner får hvert år konstatert at de er smittet med kjønnssykdommen klamydia, og får den behandlingen de trenger.

Dessverre er det mange som ikke får den rette behandlingen, fordi de ikke tester seg for om de er smittet

– hovedsakelig på grunn av at klamydia er en slu bakterie, som kan bosette seg og trives i kroppen din uten at du oppdager noen tegn eller symptomer på at den er der.

Man mener derfor at det er minst like mange, om ikke flere, som går rundt og er smittebærere av bakterien uten å vite det.

Bakterien har kapasitet til å forårsake store skader hos kvinner, og gjøre det vanskelig for dem å få de barna de ønsker seg senere.

Slik jeg ser det er det kun de heldige som opplever symptomer som smerter når de tisser, økt utflod, mellomblødninger og smerter som stråler fra underlivet når de er smittet med klamydia.

Kjøp en klamydiatest med laboratorieanalyse her
Kjøp en klamydiatest med laboratorieanalyse her

Klamydia kan enkelt behandles – dersom den blir oppdaget

Det er aldri gøy å ha smerter eller plager i kroppen, men det er bedre å få symptomer og dermed bli oppmerksom på at der er noe galt, enn å gå rundt i mange år med en uoppdaget og nærmest usynlig bakterie.

Det verste er at klamydia kan gjøre svært mye skade dersom man ikke får behandling, men samtidig er så utrolig lett å oppdage hvis man foretar en klamydiatest, og like enkel å behandle med korrekt medisinering.

Men det krever altså først og fremst at man undersøker seg.

Alle som har hatt ubeskyttet sex på et eller annet tidspunkt i livet sitt, kan uten å vite det akkurat nå gå rundt med en ekstra «passasjer» i kroppen sin. En passasjer som på sikt kan bidra til å ødelegge ønsker og drømmer for fremtiden når det gjelder å stifte familie i fremtiden.

Når klamydia først har blitt konstatert, er behandlingen enkel.

Det finnes et par forskjellige typer medisiner som kan få bukt med klamydiabakterien, og det eneste som kreves er at en lege skriver ut en resept til deg.

Azithromycin og Doxycyclin – effektiv behandling mod klamydia

Azithromycin og Doxycyclin er begge såkalt bredspektret antibiotika, brukt til effektiv behandling av klamydia.

Forskjellen mellom de to er at med Azithromycin kreves det at du tar 2 tabletter kun en gang, mens man med Doxycyclin skal ta 2 tabletter hver dag i 7 dager før man kan forvente at det virker.

Med tanke på behandlingsforløpet, er Azithromycin den behandlingen for klamydia som de fleste foretrekker.

Vær sikker på at klamydia behandlingen virker

Selv om en bredspektret antibiotika som Azithromycin og Doxycyclin er svært effektiv for å fjerne klamydiabakterien fra menneskekroppen er det alltid en god ide å være helt sikker.

Vi anbefaler derfor at du tar en ny klamydiatest omkring 5-6 uker etter du har avsluttet behandlingen din, slik at du kan være sikker på klamydiabakterien er helt borte.

Kjøp Klamydiatest til hjemmebruk her

» Kjøp klamydiatest for kvinner

» Kjøp klamydiatest for menn

Husk at det er viktig at du bruker beskyttelse under samleie fremover, da du etter en klamydiainfeksjon ikke blir immun overfor bakterien.

Et menneske kan bli smittet med klamydia gjentatte ganger hvis de er uheldige, og for hver gang du blir smittet kan det minske dine sjanser for å oppnå graviditet på et senere tidspunkt i livet ditt.

Det er ikke en risiko som er verdt å ta – så husk kondomet når du har samleie, og dersom du blir smittet med klamydia, sørg for å gi dine seksuelle partnere beskjed, slik at de også kan bli undersøkte, og vi med tiden kan få utryddet klamydiabakterien helt.